Waarom vastgoed

 

 

 

Repeterende beloning uit huur

Iedere maand ontvang je inkomsten vanuit je panden. Ook wel cashflow genoemd. Dit maakt vastgoed een betrouwbare bron van inkomsten, zonder veel actieve inzet.

Uw huurder betaalt uw hypotheek

Wanneer het investeringspand gefinancierd is en je verhuurt het, dan kun je met een deel van de huurinkomsten de hypotheek betalen. Iedere maand zal het verschil tussen huurinkomsten en de hypotheek je cashflow opleveren, passief inkomen dus.

BOX III Gunstig fiscaal tarief

Wanneer je belegt in woningen maar de woning niet zelf bewoont zal de fiscus deze woning als Box III bestempelen, de huurinkomsten zijn belastingvrij!

Je betaalt slechts 1,2% belasting over de waarde van het onroerend goed met aftrek van de schulden.

Huur inflatiebestendig

Investeren in vastgoed is inflatiebestendig want huuropbrengsten en waarde vastgoed stijgen met de inflatie. Zelfs wanneer de huizenprijzen dalen stijgen de huurprijzen.

Ieder jaar mag je de huur indexeren wat opnieuw extra cashflow zal opleveren. Dit percentage jaarlijkse huurindexatie (+/- 3%) wordt bepaald door het CBS.

Leef een rijk leven

Je bepaald zelf wat je met al die vastgoedweelde doet, verhuren of met flinke winst verkopen. Je kunt rijk of zelfs heel rijk worden met vastgoed en de vrijheid krijgen om je dromen waar te maken.

Jaarlijkse overwaarde

Wanneer je investeert in vastgoed, heb je profijt van een sterke waardestijging. Dit komt mede door gebrek aan nieuwbouw, de groeiende bevolking, gebrek aan doorstroming sociale huurwoningen, de inflatie, de lage rente etc. Wie in 1970  €20.000 heeft betaald voor een huis, kan dat vandaag verkopen voor €301.000. De afgelopen 70 jaar kennen we een gemiddelde jaarlijkse waardestijging van bijna 4,91% per jaar! En het einde hiervan is niet in zicht. Je kunt daar in vergelijking niet tegenaan werken.

Spaargeld bestraft?

  • Mensen die geld sparen betalen hierover tegenwoordig meer belasting dan het oplevert. Tenminste, als je boven een bepaald bedrag uit komt. Er geldt namelijk een heffingsvrij vermogen van €30.360. Bedraagt je saldo meer dan deze heffingsvrije grens? Dan betaal je vermogensbelasting. Daarnaast is het rendement van spaargeld minimaal en dreigt zelfs onder 0 te zakken.
  • Het beleggen in effecten levert grote risico’s op en is zowel op korte als op lange termijn niet waardevast te noemen.

Stenen als harde activa

Je pand, of de grond waarop het staat, zal altijd iets waard blijven. Harde activa zullen altijd een zekere waarde blijven houden, wat niet altijd gezegd kan worden van bepaalde aandelen of obligaties. Mensen willen graag beleggen in vastgoed omdat ze het kunnen aanraken. Iedere maand (wanneer je huurder je hypotheek bekostigt) heb je er weer een aantal stenen bij, dat bezit is tastbaar.

 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

 

Menu
wpChatIcon